Weddings

WeddingsThere is probably no more beautiful setting than a charming castle to say "I do". Our experienced team will think of every detail, from the wedding planning to the romantic ceremony in the castle's own chapel to the stylish wedding dinner. The large castle garden provides the perfect setting for your wedding pictures. Surrounded by flower tendrils and treetops, many couples promise each other loyalty even in the open air.

Express your dreams, consider your options and we adapt them to our offer!

  • Beautiful wedding venue (park, romantic Hall)
  •  Organizing weddings
  •  Ceremonies in outdoor
  • Private Chapel
  • Wedding dinners, receptions, parties
  • Honeymoon


Important! Weddings can only be booked in conjunction with 32 rooms. Closed events are possible with a reservation of 45 rooms. 

Contact us for your customized offer: sales@szidonia.hu.

Do you have questions?

Természtesen! Sőt, a szerződés megkötése előtt ragaszkodunk a személyes házbejáráshoz, hogy minden szépségét, előnyét és esetlegesen hátrányát is megmutassuk a kastélynak. Ehhez azonban időpont egyeztetés szükséges, melyet kérünk minimum 3 munkanappal a tervezett látogatás előtt munkatársunkkal egyeztetni.

Természtesen igen! Kastélyszállodák nem dolgozik kizárólagosan dekoratőrökkel, de mi is szívesen ajánlunk megbízható szakembert. Egyéb: lásd → „Külsős szolgáltató” esetében milyen tudnivalók lennének?

Természtesen nincs akadálya, hogy éjszakába nyúljon egy-egy parti, de maximálisan reggel 4 óráig engedélyezzük ezt. Éjjel 2 óráig a rendelkezésre állás díjtalan, azonban hajnali 2 óra után 90.000 Ft/ minden megkezdett óra díjat számítunk fel

Minden családban van olyan rokon, akik különleges süteményeket készít. Azonban a nagy nyári melegben ezeknek a szállítása, előzetes tárolás számunkra nem ismeretes, így sajnos ezeket élelmiszerhigiéniai előírások miatt nem tudjuk fogadni. Amennyiben cukrászda biztosítja a tortát, úgy ahhoz szállítólevélre és igazolásra van szükségünk, hogy a termékeket előírásoknak megfelelően készítették, tárolták, és szállították. A behozatal esetén szervízdíjat számítunk fel!

Divatosak manapság a „konfetti ágyúk” és sokan szeretnék ezzel a ceremóniát vagy az azt követő ünnepséget még színesebbé tenni. Szállodánk azonban ennek használatához sem a parkban, sem épületeken belül nem járul hozzá. Ennek megszegése 100.000, - Ft / alkalom díjat von maga után, mely automatikusan felszámításra kerül. Erről kérjük, tájékoztassák meghívott vendégeiket is!

Nem, nem járul hozzá szállodánk az italbehozatalhoz! Kastélyunk alaptevékenysége a vendéglátás, így nem kell attól tartani, hogy bárunk felkészületlenül várná vendégeiket. Csak mondják el mit látnának szívesen a menüsor mellé, vagy milyen longdrinkek -el kínálnák meg vendégeiket és mi beszerezzük.

Előleget igen, végszámlát sajnos nem. Az esküvő lezárásaként egy utólagos kalkuláció alapján történik az elszámolás, a fizetés pedig készpénzben vagy bankkártyával történhet. Bankkártya használat esetén érdemes a kibocsátó bankkal egyeztetni, hogy a napi limit beállítása mekkora összegig engedélyezett, hogy a helyszínen egy nagyobb összeg esetén a limittúllépés elkerülhető legyen.

A szárazjég használatának nincs akadálya, viszont a klasszikus füstgép sajnos nem megengedett, mivel aktiválja tűzjelző berendezéseinket. Kérjük, erről minden esetben tájékoztassák a DJ-t is. Ennek megszegése és elmulasztása anyagi következményekkel járhat!

Azon túl, hogy nagyon szomorúak leszünk, termesztésen a kárt meg kell téríteni. Ezt előzetesen szerződésben rögzítjük, hisz kastély és a benne lévő berendezési és felszerelési tárgyak (beleértve a parkot és annak berendezés és felszerelési tárgyait is) művészi, műemléki értéket képviselő egységet képez.

Miután személyesen is egyeztettünk, árajánlatot adunk ki, és annak elfogadása esetén készítünk egy szerződést, illetve előkalkulációt. Az ebben benne foglalt előre látható költségeknek a 30%-át kérjük a foglalás véglegesítéséhez.

A szolgáltatók nagyon hálásak azért, ha vendégül látják őket, érdemes tehát számukra egy egyszerűbb menüsort biztosítani. Kérjük azonban ezt előre pontosítsák, a helyszínen nem tudjuk garantálni a speciális igények kiszolgálását (vega, vegán..stb.)

Természtesen igen, azonban ezt minden esetben kérjük előre pontosítani. A rendezvény alatt jelentkező esetleges különleges kívánságokat nem garantáljuk, hogy teljesíteni tudjuk. Külön köszönjük, ha az ültetésnél személy szerint megjelölik előre, ki az, akinek egyedi menüt kell biztosítanunk!

A Pár részére tudunk korai bejelentkezést biztosítani (11:00 órától), hogy zavartalanul és időben fel tudjanak készülni életük nagy pillanatára, azonban javasoljuk a ceremónia kezdési időpontját úgy kijelölni, hogy a násznép is kényelmesen elfoglalhassa a szobáját, illetve felfrissülhessen egy esetleges hosszabb utazás után.

Kastélyszállodánk sokszínű szolgáltatást biztosít, azonban elkerülhetetlen, hogy „külsős” bevonására kerüljön sor. Ilyen szolgáltatások esetében (dekoratőr, zenekar, fotós stb.) a következőket kérjük figyelembe venni: Zenekarok és DJ-k esetében írásban kérjük megadni az energiaigényt max. 20 nappal az esemény előtt. Előfordul, hogy a fénytechnika, vagy hangszerek áramigénye túllépi lehetőségeinket és kisebb-nagyobb bővítésre van szükség. Ilyen esetekben mindig egy egyedi ajánlatot ad szállodánk!

A külsős szolgáltatók kifizetését kérjük, közvetlenül bonyolítsák, ezt szállodánk ezt nem vállalja fel, illetve az ő munkájukért felelősséget nem vállalunk! A szolgáltatóknak saját maguknak kell az eszközeikről gondoskodni. Szállodánk kéri, hogy az eseményt lezáró napon a behozott kiegészítők és eszközök elszállításáról gondoskodjanak! Felhívjuk figyelmüket, hogy a nem hozzánk tartozó eszközök – típustól, mérettől függetlenül – tárolásáért 25.000, - Ft/nap díjat számítunk fel!

Kérjük, hogy a szolgáltatókról (ceremóniamester, fotós, videós, dekoratőr, zenekar, Dj, sminkes… stb.) egy rövid listát készítsenek, amin láthatjuk a nevüket és az elérhetőségüket, ha még bármilyen egyeztetés szükséges lenne, felvesszük velük a kapcsolatot.